Välkommen till webbplatsen för svenskt miljöarbete.
Vi som står bakom innehållet är åtta av Sveriges miljömålsmyndigheter och länsstyrelserna. Här ger vi inspiration och verktyg till företag och kommuner som vill arbeta mer strukturerat för att bidra till Sveriges miljömål. 

Koll på vad som är på gång i miljömålssystemet?

Nyhetsbrevet Miljömålsnytt riktar sig till dig som är intresserad av eller arbetar med att nå Sveriges miljömål, Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling. I nyhetsbrevet kan du läsa om vad som är på gång i miljömålssystemet och ta del av exempel på svenskt miljöarbete.

Lärande exempel

En fluga i närbild.

Fluglarver i matavfall blir djurfoder och kompost till odling

Sveriges Lantbruksuniversitet testar tillsammans med Eskilstuna Energi och miljö om fluglarver kan kompostera matavfall. Testanläggningen producerar larvbiomassa till proteinrikt djurfoder och näringsrik kompost till odling.

En bil framför vätgasstationen i Mariestad.

Vätgas in och vatten ut i Mariestad

Mariestads kommun har byggt världens första solcellsdrivna vätgastankstation. Anläggningen är självförsörjande på el och förser i dagsläget åtta kommunala vätgasbilar med bränsle. Och kommunen ser potential till uppskalning.

En kniv och en gaffel i närbild.

Klimatsmarta menyer minskade utsläppen

Uppsala kommun driver ett projekt med syfte att minska utsläppen av växthusgaser från stora restauranger och samtidigt upplysa restauranggästerna om hur maten påverkar klimatet.

Berätta!

Vill du tipsa om något som din kommun eller ditt företag har gjort som kan inspirera andra? Fyll i vårt formulär och bidra med ett lärande exempel!

Aktuella händelser

Här hittar du aktuella händelser och evenemang som kan vara intressanta för dig som arbetar med Sveriges miljömål. Alla länkar leder till respektive arrangörs webbplats.

 1. Biodiversitet i världen – kunskap för handling

  Datum
  17 oktober 2019
  Arrangör
  Centrum för biologisk mångfald vid SLU, Naturhistoriska riksmuseet och Naturvårdsverket
  Plats
  Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm

 2. Nationell verkstad 2019

  Datum
  23-24 oktober 2019
  Arrangör
  Science Park Borås, Konsumentverket och Naturvårdsverket
  Plats
  Science Park Borås

 3. Samverkan om hållbart nyttjande i odlingslandskapet

  Datum
  3 december 2019
  Arrangör
  Naturvårdsverket och Jordbruksverket
  Plats
  Webbinarium